Linda

You are currently browsing the archive for the Linda category.

image

Nu när allt (en sanning med viss modefikation) där hemma är fixande för denna sommar semester så kan den lediga delen av semestern börja.

Till att börja med är vi på besök hos gammelmormor i Molkom. Här är toppen säger Amanda, massor med folk, mormor och flera av mammas kusiner och syslingar är också här. Detta innebär att det blir massor med fika och glass, inget som en Amanda tackar nej till.

image

Att besöka Burger king för en snabb shoppinglunch är ett helt äventyr. Att beställa är inget problem, där har Amanda inget att säga till om, men det är sen det börjar, suck.
Att konsentrera sig på sin egen mat är bara att glöma, kall burgare går också att äta. Amanda häller juicen över sig, ketchupen smetas ut över bordet, man ska kommentera vad alla andra gör och detta ljudligt. Ju mer hon låter, ju mer vill man sjunka ner genom soffan :$
Tur att man är två föräldrar som kan rådna tillsammans.

24h on wsj

image

image

Snart ett dygn här på WSJ i skåne. Första natten gick bra, Amanda som stor delar av den mörka delen av natten, men sängläggnigen blev nog också lite i det senaste laget.

Nu har vi iaf fått på oss kock kläderna, jag klär inte i rutiga byxor, och börjat så smått komma in i kökets ordnade oreda och kaous.

Posted from WordPress for Android

Tags: , ,

image

….. enligt vissa iaf.

Nu närmar sig vår Gbg semester för i år sitt slut. Den blev inte så lång som den brukar bli men vi hn med det vi förvänntat oss.
I år så var målet att besöka systra min som flyttat ner hit till Göteborg i höstas och ge henne chansen att vissa sitt göteborg och få bjuda på något gott att äta.
Å den chansen tog hon vara på, vi blev mer en väl omhänndertagna, massor med go mat och visade götet med autentiskt västkustväder.

Kan nog säga att amanda har stormtrivts på denna resa. Lekt och busat med sin favo. faster och stojat runt på hotellrummet. Det enda som inte faller henne i smaken är p-hus och spårvagnar, om man ska försöka att tolka hennes panikartade skrik så skulle man kunna tro att dessa ting var av den store satan skapade.

Nu bär resan vidare mot WSJ i skåne.
So long Gbg – and thanks for all the fish

Posted from WordPress for Android


Mormor och Amanda i lekparken.

Glad midsommar på er

Allt blir så nytt nu mera, man måste göra allt på nytt igen, fixa nya saker, nya traditioner mm.
Tanken finns hela tiden med en, om att man ska skapa en ny och trygg tillvaro för ”a” med trygghet i vardagen samt skapa händelser som med lite tur kan bli till en stående tradition. Hit intills så har det kanske inte spelat så stor roll vad man har gjort och när. Julafton var iof rolig men för ”a” kan den nog lika gärna ha legat när som på året. Men nu är det tid att smida medan järnet är varmt och lägga grunden för att dom högtider vi firar och börja skapa traditioner.

Får väll börja med denna Midsommarafton och kör ett firande ”light”, inga smågrodor och dans kring stången, men Jordgubbstårta och grill hemma hos Morfar o Mormor är väll en bra början. Nästa år utökar vi med en knätoffs 🙂

När vi nu är inne och försöker skapa traditioner så kan man ju hoppas att sommarens äventyr kan bli något att få fortsätta med.


Linda och Amanda provar tält.

En veckas scout läger nere i skåne, www.wsj.se
Det är ett läger för tonåringar från hela världen men vi åker ner och jobbar som funktionärer. Ett tillfälle som inte bara får missas.

 

 

Efter drygt ett års uppehåll är det hög tid att få fart på skrivandet, hoppa bara nu att jag (som man säger) ”får tummen ur” och också gör det.

Som ett litet första steg så får man väll ta och visa en liten film från dagen då lilla ”a” skulle hjälpa till att vattna blommorna.
Inte blev det så mycket vattnade men skorna blev blöta och humöret var på topp.

Get the Flash Player to see the wordTube Media Player.

Tänk att vintern kunde släppa sitt grepp.
Att all denna snö inom loppet av några få veckor nu näst intill är helt borta.

Förutom att snön nu nästan helt är borta så är det mycket annat som också händer här hemma.
Amanda är nu snart 5 månader och är på ett strålande humör. Hennes ögonsten för tillfället är ”katten”, dock kan man nog säga att den affektion inte riktigt är besvarad av Aragorn (a.k.a. ”katten”), då hennes små händer älskar att hålla hårt i hans päls.

Våren börjar så smått göra anspråk på våra planteringar. Här och var börjar diverse lökväxter bryta igenom marken för att nås av vårsolen. Mängder av krokusar gör just nu anspråk på våra rabatter, härligt med lite färg nu efter vinterns mörker och gråskalor.
Även lite skog har vi hunnit med att avverka, några björkar och aspar fick lämna plats för insläpp av mera sol in mot baksidan av trädgården.

Följ länken till några bilder på Häxor och Vår i Lospånga
Länk till: Påskbilder 2010

Ett år har gått, ett år där mycket har hänt.

Året började med det stora flyttlasset, vi lämnade lägenheten i stan och flyttade till hus ute på landet. Mycket jobb med att inreda och fixa, rum att tapetsera, tak att måla. Många möbler att införskaffa och skruva ihop, platta paket har sina baksidor, många skruvar blev det 🙂

Här nedan finns ett album med 24 bilder (2 á månad) som får illustrera vårat år som gått

  • Aragorn
kronika2009

© All rights reserved

Mor & Dotter

Några färska bilder på mor och dotter.

mg_6113_001

Man måste passa på och fånga dessa tillfällen då båda är på topp samtidigt 😉 (detta kan komma att göra ont i slutändan, men wtf, smakar det så kostar det).

Vi får också passa på att önska släkten och alla vänner och bekanta ett GOTT NYTT ÅR.

Julen 2009

img_0874_001

Första julen i nya huset, första julen för Amanda, första egna julgranen.

Det var mycket som var ”den första” denna jul och det var nog också den trevligaste och roligaste julen på länga vad jag kan minnas.