Articles by Erik

You are currently browsing Erik’s articles.

Ibland tar dagen en helt oväntad vändning.

Lugn, jag är inte inblandad i olyckan, inte mer än att vara där när den hände.

Arbetsdagen är slut för mig och många andra av stans invånare, nu är det bara hem som gäller. Ska bara gör ett snabbt stopp på ICA Maxi först hade jag tänkt. Men så blev det inte…

Tog Norrleden västerut och som vanlig är trafiken ganska tät, inte med än någon annan dag vid 17 tiden. Börjar närma mig trafiksignalen vid korsningen mot Skulltuna/Rönnby. Framförvarande bil har låååångt fram till bilarna som står vid trafikljuset när hen (där fick jag använda det ordet också) börjar bromsa, jag är med på noterna, bromsar. Tycker att hen bromsa lite väl mycket för att ha så långt kvar till trafikljuset, jag är på det iaf.

DÅ, då kommer ljudet. Det där ljudet av glas som splittras och plåt mot plåt som skrynklas.
– Är det jag som är påkörd? nej, jag kände inget.
Jag titta snabbt över min högra axel. Där är två bilar som ”hittat varandra”. Tankarna rusar. Kommer jag att vara på tur? Försöker väja undan, lyckas.
Vad Hände?

Inblandade bilar står stilla, jag svänger över och ställer mig på ”tryggt” avstånd framför bilarna.
– Är det någon skadad, någon som har ont? är frågan till dom i den blå bilen (krockad där bak). Chaufför undrade vad som hänt, men inte ont i alla fall, Passageraren stod redan utanför bilen. Han har ont över bröstet, bilbälte (skönt det). – Hur är det med nacken? Sätt dig ner och vänta.
Måste kolla den andar bilen, en liten svart bil av småbilstyp, fronten är ganska tillknycklad, det rycker lite ur kupén.
Samma frågor här: – Har du ont någon stans, hur är det med dig? Hon skakar och undrar även hon vad som hänt. Jag klandrar henne inte, vem skulle inte undra vad som hänt när man kockas av krockkudden. Ber henne att sitta kvar, jag vill inte att hon kliver ur och råkar vara skadad i nacke eller rygg, eller vimsa ut i den trafikerade filen med bilar.

Ingen allvarligt skadad iaf.
Larma, 112, JÄVLA SMARTPHONE!!! Torra fingerspetsar som inte registreras av skärmen, FAAANNNNN!!!!. I normala fall har jag tålamod med det men inte nu, där ”nödsamtal”, äntligen.

Jag tänker inte redogör för samtalet som följde men ett ”tack” till larm operatören.
Efter det att du fått reda på ”vad” saken gällde samt ”vart”, så såg du till att få den information du behövde genom att vägleda mig i att ställa rätt frågor till dom inblandade samt att beskriva vad jag såg. Hela tiden fick jag feedback om att räddningstjänst och ambulans var på väg.
När hon kunde höra den första ”blåljus bilen” genom min telefon sa vi tack och adjö. Då var det tryggt att lämna över till dom som nu var på plats.

Nu kom pådraget, jag skulle tro att det inte tog med en 3 min innan dom var där. Det var nästan ett litet nöje att se hur exakt dom jobbade, alla visste sin roll.
Inte som på mitt jobb, ”va, måste vi göra det. måste vi ta in maskinerna, måste vi jobb”

När jag stod där vid väggkanten efter att ha pratat med polis mf. slog det mig.
Varför var det ingen annan som stannade och kollade hur det var med dom i bilarna eller om jag behövde någon hjälp, detta innan räddningstjänsten kommit på plats. Det var ju inte så att det var ont om bilar som passerade platsen. Är man så himla stressad att man inte ”hinner” hjälpa en medmänniska i fara, när man sitter där i sin lilla stålbur 1 meter från en nyligen krockad bil, är det bara ”hem, hem, hem” som gäller? Du som kom i bilen bakom henne i den lilla svarta, varför stannade inte du? du såg ju allt från ”första parkett”.

Då, 40 minuter sen var man då hemma, tankarna snurrar i huvudet.
Mannen i den blå bilen, hur gick det egentligen? jag såg att dom la dig på en ”Spineboard” innan jag lämnade platsen.

Vad kan orsaken ha varit till olyckan, säkert många.
Håll avstånd till framförvarande, ge f*an i mobilen när du kör, ta det lugnt, ingen idé att stressa. Bättre en sen än inte alls.

Du som nu orkat läsa hit ner på sidan, tack för att du tog dig tid och hoppas att du kunnat tyda minna ibland röriga skrivande.

 

 

image

Nu när allt (en sanning med viss modefikation) där hemma är fixande för denna sommar semester så kan den lediga delen av semestern börja.

Till att börja med är vi på besök hos gammelmormor i Molkom. Här är toppen säger Amanda, massor med folk, mormor och flera av mammas kusiner och syslingar är också här. Detta innebär att det blir massor med fika och glass, inget som en Amanda tackar nej till.

image

Att besöka Burger king för en snabb shoppinglunch är ett helt äventyr. Att beställa är inget problem, där har Amanda inget att säga till om, men det är sen det börjar, suck.
Att konsentrera sig på sin egen mat är bara att glöma, kall burgare går också att äta. Amanda häller juicen över sig, ketchupen smetas ut över bordet, man ska kommentera vad alla andra gör och detta ljudligt. Ju mer hon låter, ju mer vill man sjunka ner genom soffan :$
Tur att man är två föräldrar som kan rådna tillsammans.

….bokstavligen talat.

The video cannot be shown at the moment. Please try again later.

Hittade denna lilla videosnutt när jag satt och rensade bland mappar och filer på hårddisken.
Vart tar tiden vägen, det känns ju som om det var igår hon lärde sig gå.

Nu springer hon, bygger lego, blandar sin egen välling (med viss assistans), bestämmer vad som är bra program på TV eller inte bra, samt visar sin frustration i samma stil som sin far när saker och ting inte går som man tänkt sig.

image

Nu blev det så där igen, att det blev ett låååångt uppehåll mellan inläggen, fy på mig.

Vad händer?
Amanda växer så det knakar, nu fyllda 2 år B-) Nytt jobb för min del, samma företag men nu som Platschef/arbetsledare. Nr 2 är på ingång, lev. beräknad till slutet på februari. Något sarkastiskt i mig hoppas på dem 29:e 0:)

Och just nu är man mitt uppe i julstressen, massor att fixa och ingen tid att göra det på. Men det är väll så det är att var småbarnsförällder med många järn i elden.

Hoppas att det blir någet mer skrivet innan tomten kommer.

image

image

Ibland blir man bara stum, stum av häpnad.

Härom dagen hadde mor och dotter varit på det stora varuhuset i blått o gult för att inhandla två små stolar och ett litet bord.
Väl hemkommen från jobbet skulle då jag montera dessa möbler, en uppgift som borde vara snabb att lösa på egen hand. Nu för tiden är det inte längre något som får vara så enkelt, här ska hjälpas till tycker Amanda.
Pappa (jag) börjar plocka fram och montera delarna till stolarna medans Amanda servar med hammare för att knacka i pluggar och spärrskaft till skruvarna. När det till slut är tid att monteta bordet har hon studerat alla momenten och ska nu själv skruva. Jag tittar storögt på när min lilla drygt 1,5 åriga dotter hanterar spärrskaftet och drar år muttrarna några varv, det sissta får pappa fixa.

Så nu till idag.
Helgens projekt är att bygga en sandlåda, en lagom stor men bastant sak.
Amanda ligger och tar en lur så under tiden sågar jag till alla delar och på börjar montaget. Efter en stund kommer hon springande och tittar förvånat på vad det är pappa bygget. I detta ögonblick tar lugnet slut, arbetsledningen har kommit. Gud vad hon jagar på, så snart jag har lag dit en regel kommer hon springande med skruvpaket och skruvdragare och är man inte snabb nog sätter hon skruven på skruvdragare och visar vart jag ska skruva.

Jag blir alldeles häpen när jag ser hennes vilja att hjälpa till.

24h on wsj

image

image

Snart ett dygn här på WSJ i skåne. Första natten gick bra, Amanda som stor delar av den mörka delen av natten, men sängläggnigen blev nog också lite i det senaste laget.

Nu har vi iaf fått på oss kock kläderna, jag klär inte i rutiga byxor, och börjat så smått komma in i kökets ordnade oreda och kaous.

Posted from WordPress for Android

Tags: , ,

image

….. enligt vissa iaf.

Nu närmar sig vår Gbg semester för i år sitt slut. Den blev inte så lång som den brukar bli men vi hn med det vi förvänntat oss.
I år så var målet att besöka systra min som flyttat ner hit till Göteborg i höstas och ge henne chansen att vissa sitt göteborg och få bjuda på något gott att äta.
Å den chansen tog hon vara på, vi blev mer en väl omhänndertagna, massor med go mat och visade götet med autentiskt västkustväder.

Kan nog säga att amanda har stormtrivts på denna resa. Lekt och busat med sin favo. faster och stojat runt på hotellrummet. Det enda som inte faller henne i smaken är p-hus och spårvagnar, om man ska försöka att tolka hennes panikartade skrik så skulle man kunna tro att dessa ting var av den store satan skapade.

Nu bär resan vidare mot WSJ i skåne.
So long Gbg – and thanks for all the fish

Posted from WordPress for Android

Att vara hemma ensam med Amanda, då kan allt bli till ett litet äventyr.

Lite exempel:
Hänga tvätt – Här gäller det att det är bra torkväder. Jag hänger upp och hon är där och plockar ner det illa kvickt.

Plocka bär – Så här års finns det massor av små söta bär att plocka. Min tanke, dock inta Amandas, var att vi kunde ta och plocka lite bär och lägga i frysen för att ha till senare. Detta projekt skulle vissa sig till att bli en utmaning för mig och ett äventyr för lilla ”a”.
Äventyret blev att utforska snåren med skogshallon som växer bland alla stora stenar på vår tomt, det är kul att klättra på stenar. Utmaningen för mig blev att försöka få dom bär ”vi” plockat att få vara kvar i skålen. Amanda kunde inte riktigt förstå vittsen med att lägga bären i skålen när dom är så goda att stoppa direkt i munnen.

Posted from WordPress for Android

image

Vad ”kokan” är kommer vi snart till men först så vill jag bara säga att nu är det SEMESTER.

Så, då var det avklarat. Linda har en vecka kvar innan hon kan säga samma sak B-)
Nu ligger man i hängmattan, ölen är på kylning och grillen är snart tänd. Solen skiner, en lätt bris får aspens löv att rassla. Det känns helt enkelt som att det var i precis rätt timimg att börja sin semester.

”kokan”? Detta mystiska ord är just nu Amandas favo ord. Vad det betyder? Ja, det undrade vi också. Men efter en veckas studerande så har vi kommit fram till att det är ett sammlingsord för all de bär man kan äta av ute i trädgården. Det skulle helt klart hjälpa om lilla fröken skulle ta och börj använda ”riktiga” ord.
Undra vad nästa veckas favo. hitte-på-ord ska bli >.<

Posted from WordPress for Android

« Older entries