Erik

You are currently browsing the archive for the Erik category.

Ibland tar dagen en helt oväntad vändning.

Lugn, jag är inte inblandad i olyckan, inte mer än att vara där när den hände.

Arbetsdagen är slut för mig och många andra av stans invånare, nu är det bara hem som gäller. Ska bara gör ett snabbt stopp på ICA Maxi först hade jag tänkt. Men så blev det inte…

Tog Norrleden västerut och som vanlig är trafiken ganska tät, inte med än någon annan dag vid 17 tiden. Börjar närma mig trafiksignalen vid korsningen mot Skulltuna/Rönnby. Framförvarande bil har låååångt fram till bilarna som står vid trafikljuset när hen (där fick jag använda det ordet också) börjar bromsa, jag är med på noterna, bromsar. Tycker att hen bromsa lite väl mycket för att ha så långt kvar till trafikljuset, jag är på det iaf.

DÅ, då kommer ljudet. Det där ljudet av glas som splittras och plåt mot plåt som skrynklas.
– Är det jag som är påkörd? nej, jag kände inget.
Jag titta snabbt över min högra axel. Där är två bilar som ”hittat varandra”. Tankarna rusar. Kommer jag att vara på tur? Försöker väja undan, lyckas.
Vad Hände?

Inblandade bilar står stilla, jag svänger över och ställer mig på ”tryggt” avstånd framför bilarna.
– Är det någon skadad, någon som har ont? är frågan till dom i den blå bilen (krockad där bak). Chaufför undrade vad som hänt, men inte ont i alla fall, Passageraren stod redan utanför bilen. Han har ont över bröstet, bilbälte (skönt det). – Hur är det med nacken? Sätt dig ner och vänta.
Måste kolla den andar bilen, en liten svart bil av småbilstyp, fronten är ganska tillknycklad, det rycker lite ur kupén.
Samma frågor här: – Har du ont någon stans, hur är det med dig? Hon skakar och undrar även hon vad som hänt. Jag klandrar henne inte, vem skulle inte undra vad som hänt när man kockas av krockkudden. Ber henne att sitta kvar, jag vill inte att hon kliver ur och råkar vara skadad i nacke eller rygg, eller vimsa ut i den trafikerade filen med bilar.

Ingen allvarligt skadad iaf.
Larma, 112, JÄVLA SMARTPHONE!!! Torra fingerspetsar som inte registreras av skärmen, FAAANNNNN!!!!. I normala fall har jag tålamod med det men inte nu, där ”nödsamtal”, äntligen.

Jag tänker inte redogör för samtalet som följde men ett ”tack” till larm operatören.
Efter det att du fått reda på ”vad” saken gällde samt ”vart”, så såg du till att få den information du behövde genom att vägleda mig i att ställa rätt frågor till dom inblandade samt att beskriva vad jag såg. Hela tiden fick jag feedback om att räddningstjänst och ambulans var på väg.
När hon kunde höra den första ”blåljus bilen” genom min telefon sa vi tack och adjö. Då var det tryggt att lämna över till dom som nu var på plats.

Nu kom pådraget, jag skulle tro att det inte tog med en 3 min innan dom var där. Det var nästan ett litet nöje att se hur exakt dom jobbade, alla visste sin roll.
Inte som på mitt jobb, ”va, måste vi göra det. måste vi ta in maskinerna, måste vi jobb”

När jag stod där vid väggkanten efter att ha pratat med polis mf. slog det mig.
Varför var det ingen annan som stannade och kollade hur det var med dom i bilarna eller om jag behövde någon hjälp, detta innan räddningstjänsten kommit på plats. Det var ju inte så att det var ont om bilar som passerade platsen. Är man så himla stressad att man inte ”hinner” hjälpa en medmänniska i fara, när man sitter där i sin lilla stålbur 1 meter från en nyligen krockad bil, är det bara ”hem, hem, hem” som gäller? Du som kom i bilen bakom henne i den lilla svarta, varför stannade inte du? du såg ju allt från ”första parkett”.

Då, 40 minuter sen var man då hemma, tankarna snurrar i huvudet.
Mannen i den blå bilen, hur gick det egentligen? jag såg att dom la dig på en ”Spineboard” innan jag lämnade platsen.

Vad kan orsaken ha varit till olyckan, säkert många.
Håll avstånd till framförvarande, ge f*an i mobilen när du kör, ta det lugnt, ingen idé att stressa. Bättre en sen än inte alls.

Du som nu orkat läsa hit ner på sidan, tack för att du tog dig tid och hoppas att du kunnat tyda minna ibland röriga skrivande.

 

 

image

Nu när allt (en sanning med viss modefikation) där hemma är fixande för denna sommar semester så kan den lediga delen av semestern börja.

Till att börja med är vi på besök hos gammelmormor i Molkom. Här är toppen säger Amanda, massor med folk, mormor och flera av mammas kusiner och syslingar är också här. Detta innebär att det blir massor med fika och glass, inget som en Amanda tackar nej till.

image

Att besöka Burger king för en snabb shoppinglunch är ett helt äventyr. Att beställa är inget problem, där har Amanda inget att säga till om, men det är sen det börjar, suck.
Att konsentrera sig på sin egen mat är bara att glöma, kall burgare går också att äta. Amanda häller juicen över sig, ketchupen smetas ut över bordet, man ska kommentera vad alla andra gör och detta ljudligt. Ju mer hon låter, ju mer vill man sjunka ner genom soffan :$
Tur att man är två föräldrar som kan rådna tillsammans.

24h on wsj

image

image

Snart ett dygn här på WSJ i skåne. Första natten gick bra, Amanda som stor delar av den mörka delen av natten, men sängläggnigen blev nog också lite i det senaste laget.

Nu har vi iaf fått på oss kock kläderna, jag klär inte i rutiga byxor, och börjat så smått komma in i kökets ordnade oreda och kaous.

Posted from WordPress for Android

Tags: , ,

image

….. enligt vissa iaf.

Nu närmar sig vår Gbg semester för i år sitt slut. Den blev inte så lång som den brukar bli men vi hn med det vi förvänntat oss.
I år så var målet att besöka systra min som flyttat ner hit till Göteborg i höstas och ge henne chansen att vissa sitt göteborg och få bjuda på något gott att äta.
Å den chansen tog hon vara på, vi blev mer en väl omhänndertagna, massor med go mat och visade götet med autentiskt västkustväder.

Kan nog säga att amanda har stormtrivts på denna resa. Lekt och busat med sin favo. faster och stojat runt på hotellrummet. Det enda som inte faller henne i smaken är p-hus och spårvagnar, om man ska försöka att tolka hennes panikartade skrik så skulle man kunna tro att dessa ting var av den store satan skapade.

Nu bär resan vidare mot WSJ i skåne.
So long Gbg – and thanks for all the fish

Posted from WordPress for Android


Mormor och Amanda i lekparken.

Glad midsommar på er

Allt blir så nytt nu mera, man måste göra allt på nytt igen, fixa nya saker, nya traditioner mm.
Tanken finns hela tiden med en, om att man ska skapa en ny och trygg tillvaro för ”a” med trygghet i vardagen samt skapa händelser som med lite tur kan bli till en stående tradition. Hit intills så har det kanske inte spelat så stor roll vad man har gjort och när. Julafton var iof rolig men för ”a” kan den nog lika gärna ha legat när som på året. Men nu är det tid att smida medan järnet är varmt och lägga grunden för att dom högtider vi firar och börja skapa traditioner.

Får väll börja med denna Midsommarafton och kör ett firande ”light”, inga smågrodor och dans kring stången, men Jordgubbstårta och grill hemma hos Morfar o Mormor är väll en bra början. Nästa år utökar vi med en knätoffs 🙂

När vi nu är inne och försöker skapa traditioner så kan man ju hoppas att sommarens äventyr kan bli något att få fortsätta med.


Linda och Amanda provar tält.

En veckas scout läger nere i skåne, www.wsj.se
Det är ett läger för tonåringar från hela världen men vi åker ner och jobbar som funktionärer. Ett tillfälle som inte bara får missas.

 

 

Efter drygt ett års uppehåll är det hög tid att få fart på skrivandet, hoppa bara nu att jag (som man säger) ”får tummen ur” och också gör det.

Som ett litet första steg så får man väll ta och visa en liten film från dagen då lilla ”a” skulle hjälpa till att vattna blommorna.
Inte blev det så mycket vattnade men skorna blev blöta och humöret var på topp.

Get the Flash Player to see the wordTube Media Player.

Tänk att vintern kunde släppa sitt grepp.
Att all denna snö inom loppet av några få veckor nu näst intill är helt borta.

Förutom att snön nu nästan helt är borta så är det mycket annat som också händer här hemma.
Amanda är nu snart 5 månader och är på ett strålande humör. Hennes ögonsten för tillfället är ”katten”, dock kan man nog säga att den affektion inte riktigt är besvarad av Aragorn (a.k.a. ”katten”), då hennes små händer älskar att hålla hårt i hans päls.

Våren börjar så smått göra anspråk på våra planteringar. Här och var börjar diverse lökväxter bryta igenom marken för att nås av vårsolen. Mängder av krokusar gör just nu anspråk på våra rabatter, härligt med lite färg nu efter vinterns mörker och gråskalor.
Även lite skog har vi hunnit med att avverka, några björkar och aspar fick lämna plats för insläpp av mera sol in mot baksidan av trädgården.

Följ länken till några bilder på Häxor och Vår i Lospånga
Länk till: Påskbilder 2010

Ett år har gått, ett år där mycket har hänt.

Året började med det stora flyttlasset, vi lämnade lägenheten i stan och flyttade till hus ute på landet. Mycket jobb med att inreda och fixa, rum att tapetsera, tak att måla. Många möbler att införskaffa och skruva ihop, platta paket har sina baksidor, många skruvar blev det 🙂

Här nedan finns ett album med 24 bilder (2 á månad) som får illustrera vårat år som gått

  • Aragorn
kronika2009

© All rights reserved

Julen 2009

img_0874_001

Första julen i nya huset, första julen för Amanda, första egna julgranen.

Det var mycket som var ”den första” denna jul och det var nog också den trevligaste och roligaste julen på länga vad jag kan minnas.